Historikk

Brodd IL - Badminton ble startet i 2003 i forbindelse med at det skulle bygges ny idrettshall ved Midjord Stadion: Storhaug Idrettshall (Storhaughallen).
Brodd IL - Badminton var en avdeling i Idrettslaget Brodd, som også drev med fotball, håndball og innebandy.

De første årene før hallen ble ferdig, hadde vi treninger på Godalen videregående skole. Fra Storhaughallen ble åpnet i 2005 har vi hatt treninger der.
Brodd Badmintonklubb ble stiftet som selvstendig idrettslag 15. juni 2010. Dette skjedde som følge av en prosess i fleridrettslaget Brodd IL der sterke krefter ønsket å splitte laget og etablere hver avdeling som særidrettslag.
Brodd Badmintonklubb er selveiende og frittstående med utelukkende personlige medlemmer.
Brodd Badmintonklubb er medlem av Norges Idrettsforbund (NIF) gjennom Rogaland Idrettskrets.
Brodd Badmintonklubb er medlem av Norges Badminton Forbund (NBF).
Brodd Badmintonklubb er hjemmehørende i Stavanger kommune, og er medlem av Stavanger Idrettsråd.
Brodd Badmintonklubb arrangerer flere lokale turneringer i Storhaughallen hvert år, både 1- og 2-dagsturneringer. Flere år har også kretsmesterskapet for badmintonkretsen sørvest vært arrangert av Brodd Badmintonklubb i Storhaughallen.